Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie z pomidorami i anchois

Składniki:

  • 4 śledzie
  • 1 łyżeczka soli czosnkowej
  • sok z 1 cytryny
  • 4 koreczki anchois
  • 30 g mąki
  • 3 łyżki startego żółtego sera
  • 1 jajko
  • 3 łyżki oleju
  • 50 g cebuli
  • 100 g pomidorów
  • 1 strąk słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku

Sposób wykonania:
Mąkę wymieszać z jajkiem, serem oraz paprykę.
Powstałą masą napełnić  wypatroszone śledzie po czym smażyć je na rozgrzanym oleju.
Następnie na każdym ułożyć po fileciku anchois i wstawić całość do piekarnika.
W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na tłuszczu po czym dodać obrane pomidory pokrojone w kostkę i paprykę pokrojoną w paseczki, poddusić.
Przed podaniem warzywa wyłożyć na półmisek a na nich ułożyć śledzie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *