Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie z jabłkiem Haliny

Składniki:

  • 6 filetów śledzi w oleju
  • łyżka octu
  • 2 spore cebule
  • 2 łyżki cukru
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 1 winne jabłko
  • 1 łyżka oleju
  • 3 duże łyżki śmietany
  • sól

    Sposób wykonania:

    Śledzie pokroić na duże kawałki, które skropić octem i odstawić na bok.
    W między czasie obrane jabłko zetrzeć na tarce czosnek posiekać a cebulę pokroić w cienkie krążki.
    Dodać jeszcze łyżkę oleju i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
    Dodać  jeszcze śledzie i przełożyć do salaterki.
    Polać śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *