Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie z jabłkami

Składniki:

  • 1 kg filetów śledziowych
  • ½ kg winnych jabłek
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • papryka mielona
  • sok i skórka z cytryny

Sposób wykonania:

  1. Obrane jabłka pokroić na mniejsze kawałki, które obsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać sok i skórkę z cytryny .
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką oraz majerankiem.
    Trzymać na małym ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie dodać przecier oraz cukier.
    Całość wymieszać i podawać z filetami śledziowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *