Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie z fasolą i pomidorami

Składniki:

  • 8 filetów śledziowych
  • 2 puszki konserwowej białej fasoli
  • średnia cebula
  • 3 duże, mięsiste pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki octu winnego
  • 8 łyżek oleju z pestek winogron
  • sól
  • cukier
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Posiekany czosnek wymieszać z octem, olejem, solą, pieprzem oraz cukrem.
    Powstałym sosem polać odcedzona fasolę i odstawić na chwilę.
    Następnie śledzie pokroić na kawałki, a cebulę i pomidory posiekać.
    Dodać jeszcze fasole z sosem i wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *