Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie w zalewie miodowej-polecam

Składniki:

  • ok.1 kg śledzi matiasów
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego
  • 1 cytryna
  • 4 łyżki miodu
  • garstka rodzynek
  • 4 duże cebule

Sposób przyrządzenia:
Śledzie wymoczyć w wodzie z odrobiną octu. Cebulkę podsmażyć na oleju(trochę ją poddusić, zeszklić),dodać przecier ,miód  ,rodzynki. Wszystko wymieszać i zdjąć z ognia. Jak przestygnie wycisnąć sok z cytryny. Płaty śledziowe pokroić drobno na ok. trzy części. Wymieszać z zalewą. Ja wszystko razem mieszam w większym naczyniu i przekładam do słoiczków. Wstawić do lodówki na 24 godziny, żeby zalewa się "przegryzła" ze śledzikami. Smacznego!

1 comment for “Śledzie w zalewie miodowej-polecam

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *