Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie w śmietanie z jabłkami i selerem naciowym

Składniki:

  • 25 dkg solonych filetów śledziowych
  • 1 duże kwaśne jabłko
  • 1 cebula
  • 1 łodyga selera naciowego
  • ½ szklanki gęstej śmietany
  • musztarda do smaku
  • pieprz biały

    Sposób przyrządzenia:
    Filety śledziowe wypłukać, zalać wodą na kilka minut, wodę odlać i zastąpić ją świeżą z dodatkiem mleka. Śledzie moczyć do momentu uzyskania pożądanego smaku. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Łodygę selera pokroić w plastry, podobnie pokroić obrane, pozbawione gniazd nasiennych jabłko. Śledzie pokroić w kawałki i długości 3 cm, wymieszać z jabłkami, cebulką i selerem. Do śmietany dodać musztardę i pieprz, wymieszać. Sosem zalać przygotowane śledzie.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *