Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie po kaszubsku

Składniki:

  • 1 kg płatów śledziowych
  • 6 dużych cebul
  • 1 szklanka oleju
  • 0,5 szklanki octu
  • 4 łyżki cukru
  • 3 łyżki wody
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 1 słoik przecieru pomidorowego

    Przygotowanie:
    Cebulę pokroić w grubą kostkę, podszkolić na małej ilości tłuszczu. Gdy się zeszkli dodać szklankę oleju, ocet, cukier i ziele angielskie.
    Pogotować 10 min i dodać przecież, gdy wystygnie dodać płaty pokrojone w grupą kostkę i wymieszać.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Agatę Dekę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *