Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie marynowane w maślance Iwony

Składniki:

    • 50 dkg filetów z solonych śledzi
    • 1 łyżka posiekanego kopru
    • kilka rozgniecionych nasion kolendry
    • 1 łyżeczka rozgniecionych ziaren pieprzu
    • ½ szklanki maślanki
    • ½ szklanki wody
    • sól, biały mielony pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Śledzie zalać zimną wodą i 2, 3 krotnie ją zmieniając moczyć aż uzyskają pożądany smak, odcedzić, osuszyć na papierowym ręczniku.  Maślankę wymieszać z resztą składników. . Filety pokroić na równej wielkości kawałki. Połowę ułożyć w szklanym naczyniu, polać połową maślanki z dodatkami, dodać resztę filetów i całość polać pozostałą zalewą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *