Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledź z grilla z zielonym masłem Iwony

Składniki:

    • 4 świeże śledzie
    • ½ łyżeczki soli
    • 4 łyżeczki soku z cytryny
    • 10 dkg masła
    • 1 łyżka posiekanej zielonej natki pietruszki
    • 2 łyżki drobno posiekanej rzeżuchy
    • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
    • szczypta białego pieprzu
    • 2 łyżki oleju słonecznikowego


    Sposób przyrządzenia:

    Śledzie natrzeć cytryną i solą. Masło wymieszać z ziołami i doprawić solą i pieprzem, zawinąć w papier pergaminowy, uformować  na kształt wałka, wstawić do lodówki, a po schłodzeniu pokroić w plastry ok 3 cm. Ryby posmarować olejem i grillować około 5 minut z każdej strony. Na każdą rybę położyć plaster zielonego masła.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *