Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledź z cebulą i przecierem pomidorowym.

Skład:

  • 1 kg filetów z matiasów
  • 2 duże cebule
  • 1 puszka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka oregano
  • grubo mielony biały pieprz
  • sok z cytryny
  • 2 pęczki natki z pietruszki
  • olej

Sposób przyrządzenia:
Wymoczone filety należy skropić sokiem z cytryny, do naczynia wlać 1 szklankę oleju, dodać cebulę pokrojoną w piórka, przecier, oregano, pieprz, drobno posiekaną zieleninę, dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę. Śledzie pokroić w poprzeczne paski, ułożyć w słoju, polać sosem, wymieszać, zakręcić. Odstawić na 24 godziny do lodówki.

1 comment for “Śledź z cebulą i przecierem pomidorowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *