Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledź w musztardzie

Składniki:

  • 4-6 wymoczonych filetów śledzia solonego
  • 4-5 łyżek słodkiej musztardy
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka wody
  • pieprz

    Sposób wykonania;
    Śledzie pokroić na duże kawałki.
    Następnie słodką i ostrą musztardę wymieszać ze sobą.
    Dodać jeszcze cukier, olej, majonez oraz łyżkę wody.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku pieprzem.
    Śledzie ułożyć na półmisku i polać je sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *