Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledź po wiejsku

Składniki:

    • 50 dkg solonych filetów ze śledzi
    • 4 łyżki majonezu
    • 4 łyżki soku jabłkowego
    • 1 łyżeczka musztardy
    • ½ łyżeczki mielonego pieprzu
    • 1 cebula
    • 1 kwaśne jabłko


    Sposób przyrządzenia:
    Śledzie opłukać zimną wodą i zalać na kilka godzin mocnym, zimnym naparem z herbaty. Odsączyć, pokroić na mniejsze kawałki. Majonez wymieszać z sokiem jabłkowym, pieprzem, musztarda. Skorygować smak solą. Jabłko obrać, przekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Podobnie pokroić cebulę. Wszystkie składniki wymieszać, polać przygotowanym dresingiem, odstawić na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem obsypać zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *