Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledź po szwedzku z avocado podany

Składniki:

  • 8 marynowanych filetów ze śledzia
  • 2 dojrzałe avocado
  • posiekany koperek
  • sok z cytryny
  • majonez
  • jogurt
  • posiekana natka kolendry lub pietruszki


Sposób przyrządzenia:

Filety śledziowe osuszyć, podzielić na mniejsze kawałki, umieścić w miseczce. Wymieszać jogurt z majonezem, natką, sokiem z cytryny, koperkiem, przyprawić solą i białym pieprzem. Avocado przekroić wzdłuż na 4 lub 2 części skropić obficie sokiem z cytryny. Na półmisku skomponować ładnie wszystkie składniki. Udekorować. Podawać z pieczywem, tortilios itp.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *