Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Skrzydełka w parmezanowej panierce

Składniki:

  • 24 skrzydełka kurczaka
  • 1 szklanka tartego parmezanu
  • 2 łyżki suszonej naci pietruszki
  • szczypta oregano
  • rozpuszczone masło
  • sol, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Skrzydełka umyć, osuszyć, odciąć ostatni segment skrzydełek, wykorzystać go na zupę. Przeznaczone do pieczenia skrzydełka przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Parmezan wymieszać z suszoną pietruszką i oregano. Każde skrzydełko moczyć w rozpuszczonym maśle, pozwolić aby jego nadmiar obciekł, panierować w serze z dodatkami. Skrzydełka układać na blasze do pieczenia wyłożonej folią aluminiową. Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C. Znakomicie smakują na ciepło i zimno. Polecam, pychota.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *