Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Skrzydełka przepisu Eweliny

A teraz przepis dla miłośników ostrych smaków. Czyli pomysł na przygotowanie skrzydełek przepis Eweliny. Lista zakupów: skrzydełka z kurczaka, miód, musztarda i oliwa z oliwek. 
 

Składniki:

  • ½ kg skrzydełek z kurczaka 
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki gruboziarnistej musztardy 
  • 2 łyżki oliwy  z oliwek 
  • 2 łyżeczki tabasco
  • 1/3 łyżeczki chili w proszku 
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Skrzydełka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miseczki przelać miód i oliwę z oliwek.
    Dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze musztardę, tabasco i chilii w proszku.
    Ponownie wymieszać i na koniec doprawić do smaku solą.
    Powstałą marynata dokładnie natrzeć skrzydełka.
    Marynować przez kilka godzin.
    Po tym czasie wstawić skrzydełka do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *