Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Skrzydełka na ostro

Składniki (na 12 sztuk):

  • 12 skrzydełek kurczaka
  • kubeczek (150g) jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • papryka chili
  • bułka tarta
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka masła
  • sól

Produkty Kamis:

  • Paprini pikantne- sos paprykowy
  • Pieprz czosnkowy
  • Marynata ognista
  • Pikantny kurczak- panierka do drobiu

Sposób przygotowania:
Paprykę chili oczyścić z pestek, pokroić miąższ jak najdrobniej. Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Wymieszać jogurt z sokiem z cytryny, olejem, chili, czosnkiem i marynatą ognistą. Przyprawić do smaku paprini pikantnym, solą i pieprzem. Skrzydełka umyć i osuszyć, zalać marynatą i wstawić do lodówki na 2 godziny. Po upływie 2 godzin skrzydełka dokładnie osączyć z marynaty. Bułkę tartą wymieszać z panierką Pikantny kurczak- w powstałej mieszance obtoczyć mięso. Ułożyć na natłuszczonej masłem blaszce. Piec 10minut w 175 stopniach. Odwrócić na drugą stronę i piec kolejne 10minut. Wyjąć i ułożyć na półmisku udekorowanym sałatą i papryczkami.
Przepis nadesłano na konkurs Kamis. Autor: Oleczka85

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *