Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Serowe kule ze szpinakiem

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Tym razem przepis na serowe kule ze szpinakiem. Przepis zawiera: żółty ser, szpinak, śmietanę, jajko. 
 

Składniki:

  • 400 g sera żółtego 
  • 200 g mrożonego szpinaku
  • 4 łyżki śmietany 18%
  • 1 jajko
  • bułka tarta do obtoczenia
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego 
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
 

Sposób wykonania:

  1. Do dużej miski zetrzeć ser na tarce o dużych oczkach.
    Dodać do niego rozmrożony szpinak.
    Możemy użyć świeżego tylko wtedy należy go wcześniej przesmażyć na patelni z rozgrzanym masłem.
    Wbić jeszcze jajko i dodać śmietanę.
    Całość dokładnie wyrobić na gładką, jednolitą masę.
    Doprawić ją do smaku solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym.
     Z powstałej masy formować małe kulki.
    Obtoczyć je w bułce tartej.
    Kłaść na patelni z rozgrzanym olejem.
    Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *