Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Serowe koreczki.

Skład:

  • 40dkg chleba białego
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 10dkg wędzonego boczku
  • pół papryczki pepperoni
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 20dkg żółtego sera

Sposób przyrządzenia:
Chleb pokroić w kostkę 3×3 cm. Wsypać go do miski i posypać papryką w proszku- wymieszać. Bekon pokroić w drobniutka kosteczkę i wysmażyć go na patelni lub w rondlu. Pepperoni bez pestek drobniutko posiekać i wrzucić do bekonu. Czosnek obrać, zmiażdżyć i wrzucić do bekonu i pepperoni. Potem chleb wrzucić na patelnię i zesmażyć na złoty kolor z bekonem, czosnkiem i papryką. Paprykę czerwoną pokroić na kawałki 2×2 cm. Ser w kostkę jak chleb. nabijać na wykałaczki w kolejności: chleb, papryka, ser.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *