Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Serowe ciasteczka schowane w jabłkach

 

Składniki:

  • 1 szkl. mąki
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki tłuszczu
  • ¼ szkl. mleka
  • ½ szkl. startego sera cheddara
  • 2 łyżki masła
  • 1 jabłko

Sposób wykonania:

  1. Mąkę przesiać z solą oraz proszkiem do pieczenia.
    Wówczas dodać tłuszcz i razem posiekać.
    Następnie dodać jeszcze starty ser i całość dokładnie wyrobić na gładkie ciasto.
    Powstałe ciasto rozwałkować a z niego wykroić ciasteczka za pomocą foremek.
    Ciastka przełożyć na blasze i wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni.
    W miedzy czasie obrać jabłko i pokroić go w kostkę, która przesmażyć na rozgrzanym maśle.
    Po upieczeniu ciasteczka obłożyć przesmażonym jabłkiem.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *