Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Serowa rolada z farszem

Składniki:

  • 60 dag żółtego sera
  • ½ kostki masła
  • 2 serki topione
  • 40 dag kiełbasy
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • pęczek szczypiorku

Sposób wykonania:

  1. W rondelku zagotować wodę po czym zdjąć z ognia i włożyć kostkę sera, odstawić na 40 minut.
    W między czasie serek utrzeć razem z masłem po czym dodać wędlinę i jajka pokrojone w kostkę oraz posiekany szczypiorek.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie ser odsączyć z wody i delikatnie go rozwałkować aby powstał płat.
    Rozsmarować na nim masę i zawinąć w roladę.
    Pokroić ją w plastry, owinąć folią aluminiową i wstawić do lodówki na całą noc.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *