Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik z konfiturami

Składniki:

 

  • 250 g białego sera trzykrotnie zmielonego

 

  • 2 szkl. mąki
  • kostka masła
  • 1 szkl. cukru
  • 3-4 jajka
  • ½ szkl. śmietany
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • masło
  • tarta bułka
  • kilka łyżek konfitur wiśniowych
  • kieliszek koniaku

 

 

Sposób wykonania:

  1. Ser z dodatkiem masła zmiksować po czym nie przerywając miksowania dodawać po jednym jajku oraz dodać cukier.
    Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym oraz dodać śmietanę.
    Przelać ciasto do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut.
    Następnie konfitury z dodatkiem koniaku podgrzać na małym ogniu i wylać je na upieczony placek.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *