Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik świąteczny

 

Składniki:

  • 1 kg chudego twarożku
  • 12,5 margaryny
  • 1 szkl. cukru
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • budyń waniliowy
  • 2 łyżki kaszy manny
  • cytryna

Sposób wykonania:

  1. Cytrynę obrać ze skórki po czym wycisnąć z niej sok.
    Następnie do twarożku dodać cukier, jajka oraz margarynę i całość dokładnie utrzeć, wówczas dodać budyń, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sok i skórkę z cytryny oraz kasze manną.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Przełożyć masę do brytfanny wyłożonej folią aluminiową.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni i piec 60-70 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *