Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik Rossa

 

Składniki:

    Ciasto:

    • 30 dkg mąki
    • 10 dkg cukru
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 2 żółtka
    • 1 jajko
    • 10 dkg margaryny
    • 1 łyżka smalcu
    • 1 kg sera (przecisnąć)
    • 0,5 szklanki oleju
    • 1,5 szklanki mleka
    • 1 szklanka cukru
    • 1,5 opakowania białego budyniu (śmietankowy lub waniliowy)
    • 2 jajka
    • 4 żółtka

 

Sposób przyrządzenia:
Z podanych składników wyrobić ciasto. Tak przygotowaną masę przekładamy do wysmarowanej i wyłożonej pergaminem formy. Ser wymieszać ze wszystkimi podanymi składnikami ( budyniu nie gotować tylko wsypać do masy serowej)i przelać na przygotowane wcześniej ciasto. Pieczemy około 55 min w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie z białek które nam pozostały ubijamy sztywną pianę ,wylewamy na ciasto i pozostawiamy w piecu jeszcze jakieś 15 min.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *