Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik malinowy na zimno

 

Składniki:

  • ½ kg sera twarogowego
  • 25 dag malin
  • 1 op galaretki malinowej
  • 1 ½ szkl śmietanki kremówki
  • 1 cukier waniliowy
  • 10 dag cukru
  • ½ cytryny
  • 30 biszkoptów

Sposób wykonania:

  1. Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu lecz wziąć o połowę mniej wody niż podano po czym odstawić ją do ostygnięcia.
    W między czasie zemleć ser.
    Dodać do niego śmietanę, cukier i cukier waniliowy.
    Całość dokładnie utrzeć na kremową masę po czym dodać do niej zmiksowane maliny, połączyć.
    Następnie do ostygniętej galaretki dodać jeszcze startą skórkę i sok z cytryny, wymieszać i przełożyć do serowej masy.
    Tortownicę wyłożyć biszkoptami i wylać na nie serową masę.
    Wstawić do lodówki na co najmniej 8 godzin.

Liczba porcji: 10

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *