Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Serduszkowe pierniki

Składniki:

  • mąka 60 dag
  • jajko 1 sztuka
  • masło 25 dag
  • miód 25 dag
  • cukier 15 dag
  • kakao 5 dag
  • proszek do pieczenia 1 opakowanie małe
  • przyprawa do pierników
  • białko
  • cytryna 1/2 sztuki
  • cukier puder 15 dag

    Sposób przyrządzenia:
    Masło, cukier i miód należy zagotować w garnuszku, wystudzić i dodać
    jajka, wszystko dokładnie wymieszać. Do mąki pszennej należy dodać
    proszek do pieczenia, kakao i przyprawę do pierników, następnie masę
    miodową i dokładnie zagnieść ciasto, po czym je schłodzić. Ciasto po
    schłodzeniu należy rozwałkować i wycinać z niego serduszka. Piec około
    15- 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Z cukru pudru, białka
    i soku z cytryny należy ukręcić lukier i lukrować nim ciasteczka.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *