Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ser ze śliwkami w kruszonce

Składniki:

  • 150 g mąki tortowej
  • 120 g cukru pudru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 4 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 2/3 kostki stopionego masła
  • 600 g wydrylowanych śliwek
  • cytryna
  • 100 g masła
  • ½ szkl. cukru
  • 3 jajka
  • 300 g homogenizowanego twarożku
  • budyń waniliowy

Sposób wykonania:

  1. Do mąki dodać cynamon, cukier, cukier waniliowy, oraz masło.
    Całość dokładnie wymieszać po czym połowę kruszonki wyłożyć na dnie formy.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 10 minut.
    W między czasie 100 g masła zmiksować razem z cukrem i jajkami po czym dodać budyń oraz twarożek.
    Dokładnie wymieszać i wylać na podpieczonej kruszonce.
    Na masie rozłożyć śliwki i posypać je pozostałą  kruszonką.
    Wstawić ponownie do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni i piec około 40 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *