Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ser mozzarella w cieście francuskim

Składniki:

  • 12 plastrów sera mozzarella
  • 6 filetów anchois
  • mrożone ciasto francuskie
  • oliwa
  • oregano do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Z rozmrożonego ciasta francuskiego wyciąć 12 odpowiednio dużych prostokątów. Na każdym ułożyć plaster sera, połowę filetu anchois, oprószyć oregano i skropić oliwą (tylko ser) Tak przygotowane porcje sera zawinąć w ciasto, brzegi skleić. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni C. „Pierogi” układać na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia, piec aż ciasto zacznie się rumienić. Aby uzyskać lepszy efekt wizualny można przed pieczeniem posmarować „pierogi” zmiksowanym jajkiem.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gabrysię Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *