Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ser kozi marynowany w oliwie

Składniki:

    • ser kozi
    • 5 ząbków czosnku
    • ½ łyżeczki suszonej bazylii
    • ½ łyżeczki suszonego tymianku
    • ½ łyżeczki suszonego rozmarynu
    • oliwa z oliwek


    Sposób przyrządzenia:
    Zioła wymieszać, rozetrzeć dłońmi. 1 szklankę oliwy podgrzać w rondlu, dodać obrane ząbki czosnku, chwilę smażyć i schłodzić. Ser pokroić w grubą kostkę, każdą obtoczyć w ziołach i ułożyć w sterylnym słoju, ,zalać oliwą i dodać podsmażone w niej ząbki czosnku. Słój szczelnie zamknąć i odstawić w chłodne miejsce. Po tygodniu aromatyczne kawałki sera nadają się do spożycia. Znakomicie smakują z bagietką i oliwkami. Tak przygotowany ser można dodawać do sałatek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *