Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Selery panierowane

Składniki:

  • bulwy selera ok. 800g
  • 2 jajka
  • mąką
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Bulwy selera gotować w osolonym wrzątku ok. 10-15 min po czym odcedzić, przelać zimną wodą i obrać ze skórki, pokroić w cienkie plastry, które skropić sokiem z  cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Następnie obtoczyć plastry w mące, roztrzepanym jajku a na koniec  bułce tartej.
    Usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *