Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Seler smażony

Składniki:

  • 40 dag selera
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 2 ½ łyżki oleju
  • 1 ½ łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu hoisin
  • 4 łyżki rosołu
  • ½ kostki rosołowej
  • 1 łyżka smalcu

Sposób wykonania:

  1. Obranego selera pokroić w plastry a potem w słupki, które zalać 1 l wody wymieszanej z 1łyżką octu, odstawić na 10 min.
    Po tym czasie seler odsączyć i wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem.
    Następnie dodać sos sojowy, rosół i sos hoisin.
    Całość dokładnie wymieszać i smażyć ok. 2 min.
    Na koniec dodać smalec, wymieszać i od razu podawać.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Agnieszka L

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *