Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schabowy w cieście

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
  • 2 kotlety schabowe
  • 300 g pieczarek
  • cebula
  • 2 plastry sera
  • 2 plastry szynki
  • sól
  • 1 czerwona papryka
  • mała puszka ananasa
  • kieliszek białego wytrawnego wina
  • koperek
  • jajko
  • pieprz
  • czosnek

    Sposób wykonania:

    1. Kotlety stłuc lekko tłuczkiem po czym oprószyć przeprawami i zalać winem, odstawić na bok na 2 godziny.
      W między czasie posiekać cebule a pieczarki pokroić w plasterki i przesmażyć razem na rozgrzanym tłuszczu.
      W trakcie dodać jeszcze paprykę pokrojoną w kostkę oraz ananasa.
      Na sam koniec wymieszać z posiekanym koperkiem.
      Następnie kotlety podsmażyć po czym przełożyć je na ciasto francuskie, ułożyć podsmażone warzywa i ananasa, położyć plasterek szynki i sera i zawinąć całość w rulon.
      Posmarować całość roztrzepanym jajkiem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *