Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schabowe w pikantnej panierce Iwony

Składniki:

  • 4 plastry schabu
  • przyprawa do mięsa
  • 4 jajka
  • paczka pikantnych krakersów
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz do smaku
  • olej

    Sposób przyrządzenia:

    Plastry schabu umyć, osączyć na papierowym ręczniku, lekko rozbić, oprószyć przyprawą do mięsa, szczyptą pieprzu i soli do smaku. Krakersy drobniutko rozkruszyć, wymieszać z mąką i tartą bułką. W miseczce rozkłócić  jajka. Kotlety dwukrotnie  obtoczyć w jajku, a następnie w mieszance z krakersami. Smażyć  na rozgrzanym oleju na złocisty kolor z obu stron. Podawać z ziemniakami purée i ulubioną sezonową surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *