Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schabowe roladki ze szpinakiem

Składniki

  • 6 plastrów schabu
  • 5 łyżek szpinaku
  • 2-3 ząbki czosnku
  • szczypta ostrej mielonej papryki
  • kilka suszonych pomidorów
  • pieprz
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego

Sposób wykonania:
Schab umyć, osuszyć, rozbić. Na patelni poddusić szpinak, czosnek przeciśnięty przez praskę. Tak przygotowane  nadzienie rozłożyć na porcjach schabu, dodać do każdej suszone pomidory. Zwinąć w rulon, polać musztardą wymieszaną z jogurtem, udusić na małym ogniu do miękkości mięsa. Podawać z ziemniakami i surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *