Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab ziołami pachnący

Składniki:

    • 1 kg schabu środkowego
    • 3 łyżka oleju

    Pasta ziołowa:

    • 2 łyżki musztardy
    • 2 ząbki czosnku
    • sok z 1 cytryny
    • ulubione zioła ( majeranek, bazylia… )
    • 1/3 łyżeczki kminku


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 1 godzinę do lodówki. Wszystkie składniki pasty ziołowej dokładnie wymieszać, natrzeć nią mięso, zawinąć w folię i ponownie na kilka godzin odstawić. Tak przygotowane  mięso i ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem. Piec około 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 180 st. C polewając od czasu do czasu wytwarzającym się sosem. Podawać z ziemniakami piure i marchewką z groszkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *