Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab z zmienikami i fasolą

 

Składniki:

  • 750 g wędzonego schabu
  • 30 g margaryny
  • 1 cebula
  • 750 g ziemniaków
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 puszka fasoli Kidney
  • 1 l bulionu
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:
Schab pokroić w kostkę, po czym obsmażyć go na rozgrzanej margarynie razem z posiekaną cebulą.
Następnie dodać białą fasolkę z zalewa a Kidney odsączyć z zalewy i również dodać ją do mięsa.
Lekko pogotować i dodać obrane ziemniaki pokrojone w kostkę.
Zalać całość bulionem, doprowadzić do wrzenia i trzymać n ogniu około 25 minut.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *