Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab z pieczarkami zapieczony

Składniki:

  • 1 kg schabu
  • 70 dkg pieczarek
  • 2 szklanki keczupu
  • zioła prowansalskie

    Sposób przyrządzenia:
    Schab umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić w paseczki, oprószyć ziołami prowansalskimi. Pieczarki umyć, osączyć i pokroić w plasterki. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego włożyć ½ mięsa i przykryć ½ keczupu i ½ pieczarek. Położyć drugą warstwę schabu i polać pozostałym keczupem. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni C około godziny. Wsypać pozostałe pieczarki i piec jeszcze 30 minut.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *