Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab z grilla Krysi

 

Składniki:

    • grube kotlety schabowe z kością
    • bułka tarta
    • ulubione zioła
    • łyżka stołowa rozpuszczonego masła
    • 1 ząbek czosnku
    • 1/2 filiżanki posiekanej słodkiej cebuli
    • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć. Kotlety rozkroić w środku, aż do samej kości (tworząc tzw. kieszenie). Połączyć bułkę tartą, masło, przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulkę, ulubione zioła, pieprz i sól. Pastę nałożyć do kieszeni w schabie, spiąć wykałaczką. Grillować mięso na średnim żarze od 8 do 10 minut z każdej strony, przewracając kilka razy, aż mięso będzie ładnie zrumienione.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *