Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab w sosie cygańskim z papryką

Składniki:

  • 8 plastrów schabu
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • sól
  • papryka
  • 1 łyżka mąki
  • 500 g sosu cygańskiego
  • 400 g słodkiej śmietanki
  • 2 czerwone papryki
  • 1 słoik marynowanej cebuli

    Sposób wykonania: 
    Kotlety oprószyć mąką i obsmażyć je na rozgrzanym maśle po czym oprószyć solą oraz papryką i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    Zalać je sosem cygańskim wymieszanym ze śmietaną.
    Posypać jeszcze pokrojoną papryką oraz cebulkami odsączonymi z zalewy.
    Wstawić do lodówki na 12 godzin.
    Po tym czasie piec około 1 godziny w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *