Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab w czarnej kawie

Składniki:

  • 1 kg schabu
  • 2-3 cebule
  • 1mała główka czosnku
  • 100 g masła
  • 1 łyżka mąki
  • szklanka mocnej kawy naturalnej
  • sól, pieprz 1łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka majeranku

Sposób przygotowania:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w dużą kostkę. Cebule i czosnek obrać, drobno pokroić. W rondlu rozgrzać masło, partiami zrumienić mięso, wyjąć. Na tłuszcz wrzucić cebule i czosnek, zeszklić. Wsypać mąkę, zrobić zasmażkę, dodać 1/2 szklanki wody, wymieszać, podgrzać, dodać 1/2 szklanki wody i kawę, wymieszać, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, oregano. Do rondla włożyć mięso, dusić 1 godz. na wolnym ogniu.
Podawać z ryżem na sypko i rzodkiewkami marynowanymi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *