Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab w cebuli

Składniki:

  • 1 ½ kg schabu
  • 1 kg cebulek szalotek
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 1 ½ szklanki octu balsamicznego
  • oliwa
  • sól, cukier i pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę obrać, pokroić w talarki, zeszklić na złocisty kolor, zalać octem balsamicznym, posypać solą i cukrem i odstawić na12 godzin do lodówki. Schab umyć i osączyć na papierowym ręczniku. Warzywa umyć i pokroić paseczki. Mięso oprószyć solą i pieprzem i z warzywami i oliwą dusić na patelni do miękkości. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Przed podaniem schab pokroić w plastry i obsmażyć na oliwie dodając cebulkę z odrobina marynaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *