Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab pusztański

Skład:

  • schab
  • kapusta kiszona
  • smalec
  • cebula
  • papryka mielona
  • mąka
  • śmietana
  • czosnek
  • sól

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć wykroić kotlety. Kotlety rozbić, posolić, natrzeć roztartym czosnkiem, oprószyć mąką i usmażyć na dobrze rozgrzanym smalcu. Przełożyć je do rondla, dodać usmażoną na złoty kolor, pokrojona w krążki cebulę, Paprykę słodką mieloną, wodę, dusić około 15 min. Następnie dodać posiekana kapustę i dusić do jej miękkości. Całość zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować lub zapiec w piekarniku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *