Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab pod pierzynką z pieczarek i marchewki

Składniki:

  • 60 dag schabu
  • kilka marchewek
  • 40 dag pieczarek
  • cebula
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • masło

    Sposób wykonania:

    Schab pokroić na plastry, które rozbić lekko tłuczkiem i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Następnie ułożyć je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
    Cebulę posiekać a pieczarki pokroić i razem przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać startą na tarce marchewkę i od razu przełożyć do schabu.
    Polać jeszcze majonezem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *