Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab po tunezyjsku

Skład:

  • kotlety schabowe, grube
  • figi, tyle ile kotletów
  • małe cebulki, ½ na kotlet
  • ocet winny
  • masło
  • oliwa
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:
Figi pokroić na mniejsze kawałki, cebulę obrać i pokroić, kotlety przyprawić solą i pieprzem. Oliwę rozgrzać i obrumienić na niej kotlety. Do pozostałego po smażenia tłuszczu dodać masło, pokrajaną cebulę, zeszklić ją, dodać figi, ocet, przyprawić. Dusić kilka minut, a następnie dodać obsmażone wcześniej kotlety. Udusić do miękkości. Aby podtrzymać tunezyjski smak podawać z kuskus.

 

3 comments for “Schab po tunezyjsku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *