Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab panierowany w cebulce

Składniki:

  • 50 dkg schabu
  • 2 łyżki białego, wytrawnego wina
  • 1 duża cebula
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mleka
  • olej
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę obrać, pokroić w drobniutką kosteczkę, przyprawić. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry, zrosić winem, odstawić na 30 minut. Jajka zmiksować z mlekiem i szczyptą przypraw. Kotlety oprószyć solą i pieprzem, moczyć w jajkach i obtoczyć w cebulce. Smażyć na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju. Podawać z marynatami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *