Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab lub karczek wieprzowy pieczony z czosnkiem

Składniki:

  • 2 kg karczku lub schabu środkowego
  • 10 ząbków czosnku
  • 1 łyżka rozpuszczonego masła
  • 15 ziaren pieprzu
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, osuszyć, naszpikować obranymi ząbkami czosnku i ziarnami pieprzu. Rozpuszczone masło wymieszać z solą i pieprzem, natrzeć mieszaniną mięso, odstawić na kilka godzin. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać wodą i piec przez 2 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C kilkakrotnie obracając i polewając wytworzonym sosem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *