Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab faszerowany pieczarkami

Składniki:

  • 40 dag schabu
  • cebula
  • 15 dag pieczarek
  • kieliszek czerwonego wina
  • jajko
  • bulka tarta
  • mąka
  • pieprz
  • sol
  • olej lub margaryna do smażenia

    Etapy przygotowania
    Schab podzielić na 2 części, w każdej zrobić nacięcie/kieszonkę ( by dobrze sie kroiło można mięso włożyć na godzinę do zamrażalki ). Pieczarki podsmażyć z cebulką i przyprawami – gdy ostygną nakładamy farsz w kieszonki, dla pewności można śpiąc otwór wykałaczką. Kotlety przyprawiamy z wierzchu i panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju, oliwie, margarynie – co kto woli w międzyczasie podlewając winkiem. Zamiast podlewać mięso winem można w nim trzymać surowe mięso przez noc.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Goplane

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *