Składniki; 2 puszki tuńczyka 1 puszki kukurydzy 0, 5 l majonezu 15 zielonych oliwek faszerowanych papryką Sposób wykonania: Tuńczyka odsączyć z oliwy i rozdrobnić widelcem. Następnie kukurydze odsączyć z zalewy i dodać do tuńczyka razem z oliwkami. Całość polać majonezem i dokładnie wymieszać.
Kategoria: Sałatki
Surówki
Surówka z płatków owianych z jabłkiem
by Łucja Ciupińska • • 0 Comments
Składniki: 4 łyki płatków owsianych 1 szkl. przegotowanej wody 2 łyki miodu 10 łyżek posiekanych orzechów laskowych jabłko sok z 1 cytryny słodka śmietanka Sposób wykonania: Do płatków dodać orzechy oraz miód. Zalać całość woda i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie dodać obrane jabłko starte na tarce oraz śmietankę, Całość dokładnie wymieszać i…
Sałatki z tuńczykiem
Sałatka z tuńczyka i pomidorów
by Wiktoria Owczarz • • 0 Comments
Sałatki z tuńczykiem
Sałatka z tuńczyka i brukselki
by Katarzyna Grochala • • 0 Comments
Składniki: 40 dag brukselki 10 dag tuńczyka w oleju natka pietruszki Sos: 1 żółtko sok z 1 cytryny ½ szkl. oleju 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka pasty sardelowej sól pieprz Sposób wykonania; Tuńczyka rozdrobnić widelcem, natkę pietruszki posiekać a brukselkę ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu wymieszać ją z tuńczykiem i natką pietruszki. Następnie żółtko…