Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sandwicz z sardynkami konserwowymi

Składniki:

    • 6 kromek białego chleba tostowego
    • 1 puszka sardynek w oleju
    • 6 oliwek konserwowanych
    • 3 liście sałaty
    • sok z cytryny
    • pieprz
    • masło
    • majonez


    Sposób przyrządzenia:
    Kromki chleba tostowego ułożyć równo jedna na drugiej, za pomocą ostrego noża odkroić z nich skórki, każdą kromkę posmarować masłem. Sardynki odsączyć z oleju, drobno posiekać nożem, skropić sokiem z cytryny, przyprawić pieprzem, dokładnie wymieszać. Na 3-ech z kromek ułożyć liść sałaty, odciąć jej nadmiar wystający  z boków kromek, obłożyć masą z sardynek i nakryć drugą kromką chleba. Tak przygotowane sandwicze przekroić na połowę wzdłuż lub po przekątnej. Na każdej porcji ułożyć przekrojone na połówki oliwki i polać ozdobnie majonezem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *