Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sandwicz tuńczykowy

Składniki:

  • tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • ogórek kiszony 2 sztuki
  • cebula 1 sztuka
  • jogurt naturalny 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • chleb tostowy 8 kromek

    Sposób przyrządzenia:
    Ogórki kiszone oraz cebulkę należy pokroić w bardzo drobną kosteczkę,
    następnie wymieszać wszystko razem z odsączonym tuńczykiem, majonezem i
    jogurtem naturalnym. Tak przygotowana pastę należy doprawić do smaku
    solą i pieprzem. Posmarować kromkę chleba tostowego pastą, następnie
    przykryć drugą i przekroić na skos. Pasty starcza na około 4 kanapki.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *