Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sandacz zapiekany z kurkami z żółtym serem

 

Składniki:

 

  • 80 dag sandacza
  • 20 dag kurek
  • 2 cebule
  • 4 łyżki masła
  • ½ szkl śmietany
  • 5 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Sandacza oczyścić po czym pokroić go na mniejsze porcje.
Oprószyć je solą i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika n1 5 minut.
W między czasie na reszcie masła przesmażyć posiekaną cebulę.
Wówczas dodać pokrojone grzyby i dusić kilka minut.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie na rybie rozłożyć warstwę kurek z cebulą i polać śmietaną doprawioną solą.
Posypać wierzch startym serem i jeszcze raz wstawić do rozgrzanego piekarnika na 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *